Behöver du hjälp med att koppla in och installera din tvättmaskin? Då har du hamnat hos rätt företag. Vi på Rörkåren har utfört många installationer av tvättmaskiner i badrum till både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar i hela Stockholm län.

koppla in tvättmaskin

Vi har många fina referenser att visa upp och kan installera tvättmaskiner i hyresrätt eller bostadsrätt.

Installation tvättmaskin regler

Tro det eller ej men det finns många regler och saker att tänka på när man kopplar in och installerar en tvättmaskin. Tvättmaskiner med felaktigt utförd elinstallation utgör exempelvis en omedelbar livsfara. Därför är det viktigt att man anlitar ett företag som är auktoriserad av Säker Vatten. Vi på Rörkåren är självklart auktoriserade enligt Säker Vatten och alla våra anställda innehar dessutom Branschlegitimation.

Nedan kan du läsa om några av de regler som gäller när man installerar en tvättmaskin:

Installation El 

En tvättmaskin som installeras i ett badrum måste vara fast ansluten till en väggdosa som är ämnad för våtrum.

Installation Vatten

En tvättmaskin ska alltid kopplas till kallt vatten och man måste även alltid installera en särskild anslutningsventil.

Installation Avlopp

Tvättmaskinens avlopp ska helst ledas till en golvbrunn och aldrig till handfatet eller badkaret. Tvättställets avlopp räcker nämligen inte för att ta bort allt vatten från tvättmaskinen. Utöver detta finns risk för att handfatets propp lossnar och orsakar vattenskador.

Installera tvättmaskin själv?

Ifall du vill installera en tvättmaskin själv måste detta ske på ett fackmässigt sätt. Du måste alltså följa alla de branschregler som finns. Något som är väldigt svårt för dig som privatperson. En annan nackdel med att installera tvättmaskinen själv är att ditt försäkringsbolag inte kommer att ersätta dig vid en eventuell vattenskada eller andra problem.

installera tvättmaskin

Ta istället hjälp av oss på Rörkåren så vet du att arbetet blir fackmässigt gjort och att du blir ersatt av ditt försäkringsbolag vid en eventuell vattenskada.

Installation tvättmaskin kostnad

Något som många funderar över är ”hur mycket kostar det att få tvättmaskinen installerad?”. Till detta finns inget generellt svar utan det beror helt på vilka förutsättningar som finns hos dig. Det beror exempelvis på om det redan finns en godkänd väggdosa, avslutningsventil och golvbrunn. Ifall alla dessa saker finns så blir det exempelvis mycket billigare än om vi måste installera dem också.

Tänk också på att du har möjlighet att göra ROT-avdrag på denna typ av tjänst, vilket gör att du har rätt att dra av 30% av kostnaden. Tack vare detta så blir kostnaden många gånger mycket lägre än vad folk förväntar sig.

För att få mer exakta prisuppgifter om hur mycket det kostar att installera just din tvättmaskin så rekommenderar vi att du kontaktar oss på Rörkåren. Antingen via vårt kontaktformulär nedan eller via telefon.

Kontakta oss

Ifall du har några frågor eller önskar att vi installerar din tvättmaskin, tveka inte på att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna och våra kunder säger själva att vi erbjuder snabb, säker och prisvärd hjälp. Såhär säger bland annat en av våra kunder om oss:

”Mycket nöjd med arbetet och bemötandet. Samtliga jag var i kontakt med var trevliga och kunniga.”

Kontakta oss genom att fylla i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08 – 549 000 96. Varmt välkommen!