Letar du efter ett företag som kan hjälpa dig att koppla in och installera en diskmaskin? Då har du kommit rätt. Vi på Rörkåren hjälper dig att installera din diskmaskin på ett säkert och fackmässigt sätt.

Genom åren har vi genomfört många installationer av diskmaskin i hyresrätt och bostadsrätt i hela Stockholms län. Tveka inte på att kontakta oss.

Installera diskmaskin regler

De flesta tror att en installation av en diskmaskin är något som är enkelt, men det finns faktiskt mycket regler att tänka på eftersom minsta fel kan leda till stora skador på ditt hem.

En diskmaskin ska vara installerad enligt Boverkets Byggregler, vilka ställer krav på att både vatten och el ska vara fackmannamässigt gjort. Diskmaskinens undersida ska dessutom vara försedd med ett översvämningsskydd.

Nedan kan du läsa om några av de regler som måste uppfyllas när en diskmaskin installeras:

Installation El

Alla diskmaskiner måste anslutas med en jordad stickpropp, enfas 220 volt med 10 A säkring. Vissa diskmaskiner kan dock kopplas om för att anslutas till enfas 16 A eller trefas ström.

Installation vatten

Diskmaskiner som placeras på köksbänken, så kallade bänkdiskmaskiner, ska alltid anslutas till en diskbänksblandare som är anpassad för en diskmaskin.

En diskmaskin som placeras i ett utrymme utan golvavlopp ska vara försedd med ett översvämningsskydd och anslutas till en lätt avstängningsbar ventil eftersom vatten till diskmaskinen ska stängas av efter användning.

Installation Avlopp

Diskmaskinens avlopp ska anslutas till vattenlåset och avloppsslangen ska fästas ordentligt i väggen. Avloppsslängen ska dessutom gå upp i en båge mot diskbänken, vilket gör att vattnet hindras från att spolas tillbaka till maskinen.

Installera diskmaskin fackmässigt

Tänk på att din diskmaskin måste installeras på ett fackmässigt sätt. Något som är väldigt svårt för dig som privatperson. Därför är det alltid bättre att anlita en professionell och auktoriserad rörmokare och elektriker. En annan nackdel ifall du väljer att inte installera din diskmaskin på ett fackmässigt sätt är att ditt försäkringsbolag inte ersätter dig vid eventuella vattenskador eller andra problem.

installera diskmaskin

Genom att anlita oss på Rörkåren så vet du att arbetet blir fackmässigt gjort och att du blir ersatt av ditt försäkringsbolag vid en eventuell vattenskada.

Installera diskmaskin kostnad

De flesta tror att det kostar väldigt mycket att anlita ett företag för att installera sin diskmaskin på ett fackmässigt sätt. Det behöver dock inte bli en så pass stor kostnad som de flesta tror. Med hjälp av rotavdraget kan du nämligen dra av 30% av kostnaden för installationen. Bra va?

Våra kunder säger själva att vi erbjuder både snabb, säker och prisvärd installation av diskmaskiner.

Kontakta oss

Har du några frågor eller vill du ha hjälp med att installera din diskmaskin? Tveka inte att höra av dig till oss redan idag.

Kontakta oss enkelt genom att fylla i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08 – 549 000 96